INGVILD

Ingvilds äventyr i vikingatiden

Smakprov ur Indvilds saga

Solen står högt på himlavalvet och en svag bris får dom tunna grenarna med små musöron att svaja förnöjt. Våren är på väg och skogen är krispigt grön, på marken kommer det små blommor som sakta viker ut sina vackra färger.

Ingvild, en vikingaflicka på 10 år, ser sig omkring och inser att hon blivit kvar ensam i skogsbrynet.

Hon samlar raskt ihop sina prylar i ränseln hon bär på ryggen och springer på snabba fötter tillbaka mot gården där röken välkomnar henne med ett löfte om att middagen snart är klar....

 

Psst … vill du läsa mer om Ingvild och lära dig att spela Hnefatafl, vikingarnas schack?, skriv en hälsning till mig på ingvild@ingvara.se så skickar jag den första delen helt gratis till dig =)


ingvild

Hej,

det är jag som är Ingvild.
Jag bor tillsammans med min familj på Ingvarsgården vid Siljans strand i Järnbärarland.

Jag lever på det som ni kallar för vikingatiden,
fast vi säger bara nutid.

Häng med mig på min äventyr.

I berättelsen om Ingvild lär du känna denna 10-åriga vikingaflicka. Ingvild inspirerar dig och barnen att uppleva er närmiljö på ett nytt annorlunda sätt genom att ta er med på upptäcksfärd med spännande uppdrag, sagor, fakta och myter. Ni får en inblick i en vikings vardag och får följa personernas öden och äventyr, deras syn på världen och samtidigt lära er mer om vår nordiska historia.


Ingvild träffar du i fem olika delar.
I den inledande delen Invilds saga får du förrutom berättelser och fakta även lära dig att spela Hnefatafl (vikingarnas schack), rista runor och läsa om hur världen skapades. I Ingvilds år,de kommande fyra delarna, får du följa Ingvild under ett år på gården, där uppdrag, berättelser och aktiviteter är kopplade till årstiderna. I dessa delar får du bland annat lära dig om hur man färgade tyg, vad man åt för mat, vilka djur man hade på gården och läsa berättelser om vikingarnas gudar och hjätar. Här berättas om livet på Ingvarsgården och om vikingavärlden sett ur ett barns ögon. Det  blir många nya spännande äventyr att ta del av.


Invilds äventyr i vikingavärlden passar barn mellan ca 5 och 12 år och vuxna med barnasinnet kvar.


Välkommen till Ingvilds äventyr i vikingatiden.

Kontakta oss

ingvild@ingvara.se

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

Text: Sara Hansson, Lovisa Målare, Susanne Säbb Danielsson

Illustrationer: Sofia Målare, Lovisa Målare

Foton: Susanne Säbb Danielsson

Följ oss